2016. március 28., hétfő

Ééééés, indul az eheti játék! ;)

   Halihó, kedves olvasók! :)

    Mint azt kihirdettük a múlt héten, ma kezdetét is veszi a játék! :D Egészen vasárnap délig, azaz 12:00-ig van lehetőségetek beküldeni a válaszaitokat.
    Nos, ezen a héten egy 12 feladványból álló kérdőívet kell kitöltenetek. Figyelem: Egyes pontok több kérdést tartalmaznak, ennek megfelelően ezekben a feladatokban duplázódik az elérhető pontok száma. 

Akkor most a pontozásról:
- Jobbára egy kérdés lesz 1-1 feladatnál, itt tehát csak egy pontot érhettek el, ha helyes választ adtok meg.
- Ha a válasz nem jó, akkor nulla pontot ér a feladat.
- Ha a választ úgy ítéljük meg, hogy az nem tényt, hanem pl.: körülírást tartalmaz, azt csupán fél ponttal tudjuk értékelni.
- Értelemszerűen a jó válasz maximális pontot kap.
- Mint említettük, egyes pontnál több kérdés fog szerepelni (általában kettő). Így a maximálisan elérhető pontszám kettő pont lesz. Ha a válasz helyes, kettő pont, ha csak az egyik kérdésre van válasz, akkor egy pont (itt szintén a nem tényszerű válasz is fél pontot ér), és ha egyáltalán nem a kérdésre írtok választ, az sajnos csak nulla ponttal tudjuk értékelni.

Nos, íme a kérdőív! :) Jó munkát kívánunk hozzá! :)

1. Mikor, és melyik bejegyzéssel indult a blog? (Pontos dátummal)

2. Művésznevünk, a "Sayuri" mit jelent magyarul?

3. Mi miatt volt Síra első rémálma?

4. Mikor és hogyan sérül meg az osztályterem?

5. Zero az idősebbik iker?

6. Ki a 15. Fejezet három aláfestő zenéje közül az első kettőnek az előadója?
(Segítség: A Kuroshitsuji II című anime opening zenéjét is ők játsszák.) 

7. Mi volt az ismeretlentől kapott falra felragasztott üzenete Sírának, illetve mit vett észre ezután a lány a szobájában?

8. Ki a legidősebb a 9.B-ben?

9. Hogyan nevezik a Síra által kutatott bandában a "cigitöltő felelőst"a társai?

10. Mikor és mivel akarja Daniel felvidítani Sírát?

11. Mit imád legjobban "vedelni"Krisztán?

12. Mi Bonti gúnyneve, és ki aggatta rá?

7 megjegyzés:

  1. 1: 2016. január 16., szombat.
    2: kis liliom
    3: Gimikezdéstől
    4: 13. fejezetben, amikor Stella leverte a virágokat.
    5: Nem.
    6: The Gazette
    7: "Fel a fejjel" felirat, és egy kávés milka.
    8: Stella
    9: Lion.
    10: Kémiáról, amikor Sírát kizavarta a tanár, Daniel meg egy Sport szeletet ad neki.
    11: Energiaitalt.
    12: Béni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Köszönjük szépen neked is azt, hogy részt vettél a játékunkban, válaszoltál a kvízben szereplő összes kérdésre! Reméljük, élvezted a nyereményjátékunkat, második helyezett lettél, illetve nyereményt is kaptál, reméljük, az is el fogja nyerni a tetszésedet! :) A válaszaid alapjában véve jók és helyesek voltak, ám nem mindenhol. Most azokra térnénk ki, ahol esetleges hiba lépett fel.

      Az 1. kérdésnél hiányos volt a megoldásod, mivel a fejezet címét is fel kellett tüntetni, mivel 2016. január 16-án, szombaton kettő fejezetet is közzé tettünk, a Bevezető bejegyzést, illetve az Első fejezet bejegyzését, ám az előbbit (azaz a bevezetőt) előbb posztoltuk, így a kérdésünkre a válasz úgy lett volna teljes, ha azt is beleírod, pontosan melyikkel indult a blog. :)

      A 10-es kérdésre a 2 pont helyett azért csak 1,5 pontot kaptál, mert nem írtad oda a pontos fejezetet, és ezen kívül az első helyezett válasza ugyanerre a kérdésre sokkal kifejtettebb volt. Ha neked is megadjuk ugyanerre a kérdésre a 2 pontot, holtverseny alakult volna ki, így mérlegelnünk kellett kettőtök válaszát, és a mosdó, illetve egyéb kifejtésbeli különbség miatt az első helyezett kapta meg teljes pontszámot. Ezen kívül helyes volt a válaszod, és tömörsége ellenére a nagyjára válaszoló (kémia rengetegszer volt már a blogunkban, s ezért kellett volna még egy picike kifejtés hozzá), amit köszönünk is. :)

      A 12. kérdésnél nem figyelted a teljes feladványt: Mi Bonti gúnyneve, és ki aggatta rá? -> "és KI aggatta rá?". Válaszodban csak Bonti gúnyneve szerepelt, amely helyes is, csak azt nem írtad le, hogy ki adta rá, a helyes megoldás ugyebár Zeron lett volna, amit bizonyára tudtál is, hiszen a gúnynevet, amit ő adott a srácnak, azt tudtad, csak elfelejthetted "papírra is vetni" azt. :D
      Még egyszer köszönjük szépen, hogy beszálltál a versenybe, gratulálunk a helyezésedhez, illetve a nyereményedhez is! :)
      Üdvözlettel: a szerzők

      Törlés
  2. Halikaaa :D képzeljétek nemtok a saját profilommal írni.... :( M1, megkönnyítem a dolgotokat, a nevem "momo mimike" :D Tehát, most kövi a kérdőív! :D

    1.: 2016.01.16., szombat első fejezet
    2.: aranyos liliom
    3.: Korán kellett kelnie a gimnázium kezdése miatt.
    4.: (nem helyes a kérdés, mert nem az osztályterem sérül meg, csupán a benne lévő tárgyak... ) a 13. Fejezetben, egy szerdai napon, éjszaka, és Stella lever pontosan 3 darab virágcserepet.
    5.: Nem
    6.: The Gazetta
    7.: Fel a fejjel, és egy milka csoki, méghozzá kávés kiszerelésű
    8.: Stella
    9.: Lájön
    10.: Egy Sport szeletet ajándékoz neki
    11.: Kólát.
    12.: Zeron keresztelte át Bénire

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló! :) Nem értjük, mi lehetett a probléma, pedig szívesen segítettünk volna! :\ Nos, mindenesetre duplán köszönjük azt, hogy mindezek ellenére írtál a kvízünkre válaszokat, amelyek alapjáraton jók és kifejtettek voltak. Helyezett is lettél, illetve tehát kaptál nyereményt is, amelynek reméljük, hogy örülni fogsz! :) Gratulálunk! :) Most azokra a kérdésekre és válaszaidra térnénk ki, ahol nem teljesen volt jó a válaszod, és leírjuk azt is, hogy miért.

      Az első kérdésnél jó volt a dátumod, ám nem az első fejezettel indult a blog, hanem a Bevezető bejegyzésünkkel. A történet kezdődött az első fejezettel, ami logikus (tehát nem a blog), éppen ezért volt becsapós a kérdés! :)
      A negyedik kérdésedre a válasz jó volt, de itt megjegyeznénk valamit: szerintem azt mi ketten, a szerzők tudjuk és döntjük el, hogy milyen kérdést és hogyan teszünk közzé a versenyen belül. :) Észrevételed köszönjük, viszont nem gondoljuk helyénvalónak, mivel mikor például eltörik egy emberben egy darab csont a lábában, akkor is azt mondhatjuk rá akár, hogy eltört a lába, nem pedig azt mondjuk, hogy az a bizonyos csont tört el a lábában, mert ez így macerás, és nem is mindig logikus. Azzal, hogy a virágcserepek összetörtek, az osztály megsérült, igenis, hiszen az osztályt egészében kell szemlélnünk, hiszen az egészet kidíszítették a tanulók. Miután az osztály "harmóniája" beállt azzal, hogy minden virágcserép, simítás a helyére került, Stella levert egy virágcserepet, így nem csak a virágcserepek, hanem az osztály harmóniája is felborult, megsérült. De azért még egyszer köszönjük az észrevételt, a válasz helyes, viszont hadd döntsük el mi, szerzők, milyen kérdést teszünk fel! :)

      A tízes kérdésnél (/Mikor és mivel akarja Daniel felvidítani Sírát?/) ott volt az is, hogy MIKOR. Te viszont csak a MIVEL kérdésre figyeltél, és csupán azt válaszoltad meg. Azt is le kellett volna írni, hogy a 17. fejezetben kémia óráról René kizavarta Sírát, aki a mosdóba ment, itt adta Dan neki a Sport szeletet, hogy felvidítsa (vagy valami ehhez hasonlót, mivel nem vártuk el, hogy szóról szóra az legyen a válasz egyik helyen sem, ami a megoldókulcsunkban szerepel). De mindenesetre a Sport szeletes válaszod jó volt, viszont így mindösszesen csak a feladatra járó pont felét tudtuk adni a megoldásodra.

      11. kérdés: Krisztán lehet, hogy már ivott a könyvünkben kólát (most hirtelen nem jut eszembe, de mindegy is), de attól még nem azt vedeli egyfolytában. A könyvben Síra például a kávét issza egyfolytában, Krisztánnál pedig az ENERGIAITALRA volt több utalás is, de érdekelne bennünket az is, hogy a kólát miért gondoltad helytállóbbnak. :)
      A többi válaszod jó volt, köszönjük szépen a részvételedet! :)
      Üdvözlettel: A szerzők

      Törlés
  3. Sziasztok!:) Beszállnék a versenybe:)Sajnos csak most lettem kész a kérdőívekkel,így futotta az időm rá:P nos itt vannak a válaszok,lehet valahol hülyeség van,de nem voltam jó soha szövegértésbe,vagyis hát olyan nagyon jó nem voltam:DD
    1.,2016. január 16., szombaton és Bevezetés bejegyzéssel indult a blog:)
    2.Művésznevetek, a "Sayuri" jelentése magyarul: liliom
    3.Gimi miatt volt Síra első rémálma,és nem azért mert hogy a beilleszkedés miatt,hanem,csak épp nincs kedve a dolgokhoz.
    4.Mikor Caesar ki küld mindenkit az igazgatóiba és akkor becsapta az ajtót,ami hatalmasat reccsent(mintha egy kis vakolat is került volna miatta a földre...) .:D
    5.Nem,mivel egy időssek,vagyis 1 napon születtek:D
    6.the GazettE
    7.Az ismeretlentől kapott falra felragasztott üzenete Sírának ez volt:"Fel a fejjel!" , ezután a lány egy MILKA tábla csokit vett észre a szobájában ami kávés volt :D
    8.Stella a legidősebb a 9.B-ben : 1999. november 23.
    9.Ő a szőke a Leó,akit a bandában oroszlánnak nevezik,vagy becézik :D
    10.Mikor René kiküldte Sírát óráról és elment a női mosdora és oda ment Daniel hozzá,mert látta hogy idegeskedett Síra:D
    És gondolom ezzel akarta felviditani a jelenlétével,sírát,kicsit elbeszélgettek és kész és még adott Sírának egy Sport szeletet is :D
    Nem egyszerű, ha külföldi voltál, és meg kellett tanulnod egy tök más nyelvet, ráadásul az egyik legnehezebbet a világon... - amúgy meg értem.(Daniel mondata aztán jött a sport szelet:D)
    11.Energiaital
    12.Bonti gúnyneve:lökött,és Síra aggatta rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Köszönjük szépen a megoldásokat, és még egyszer gratulálunk az első helyhez! :) Jó megoldásaid voltak, bár volt egy hibád, mégpedig az utolsó válaszod. Azért volt hibás, mert a gúnynév az azt jelenti, mikor az ember ráaggat egy másikra egy állandósult kifejezést, elnevezést, és mindig azt használja rá, illetve negatív kicsengése van ennek a bizonyos névnek. Síra Bontit nem csak lököttnek hívta, hanem még idiótának is, erről még fejezetcím is készült, ha emlékszel, illetve le is hülyézi, meg még ezer ilyen egyszeri kirohanásból született már Síra szájából Bontira elnevezés, ám ő nem gúnyból ruházta rá a neveket, mivel alapjáraton nem utálja annyira Bontit, hogy ezt tegye, sőt, nem is utálja. Zeron viszont rühelli Bontit jelenleg, és ő eddig még sosem hívta az igazi nevén. Már a kezdetek kezdete óta Béninek hívta, amit Bonti rosszul is visel, természetesen nem tetszik neki. Zeron gúnyból adta neki ezt a nevet, hogy idegesítse vele a srácot, de Bonti válasza erre ugye a fiatal nagybácsi magázása, ami meg Zeron csőrét bántja. :D
      De mondok egy másik példát: A "Lájön" is egy gúnynév, amelyet meg a bandatagok adtak Leónak, és ha nem is egyfolytában, de a legtöbbször így hívják. Régen a történelemben ezen kívül sok királynak adtak például kinézetéből adódóan gúnynevet (Nagyorrú például), stb-t, de akkor sem mindig így hívták, csak nagyon gyakran. Zeronnál azért gondoltuk a szerzőtársammal azt, hogy könnyű lesz kitalálni, ő adta a gúnynevet (Béni) Bontinak, mert ő eddig mindig úgy hívta, így még levágósabb a szituáció.
      Ezen kívül viszont az összes többi kérdésre helyesen adtad meg a választ, szépen kifejtett válaszokat láthattunk, bár a Danieles kérdésnél odaírhattad volna, hogy 17. fejezet, hogy még pontosabb legyen, Diánál és momonál is probléma volt a kifejtettség ezen szintje, de végül azért neked adtunk itt maximális pontot, mivel te fejtetted ki a legrészletesebben a kérdésre a választ, a mosdóról is írtál pluszban, stb. Még egyszer gratulálunk tehát a helyezésedhez, és a nyereményedhez is! :) Ügyes voltál! ^^
      Üdvözlettel: a szerzők

      Törlés
  4. Sziasztok, versenyzők! Itt van a játék megoldókulcsa, ha le szeretnétek magatokat ellenőrizni, de külön-külön is kaptok választ a megoldásaitokra. :)

    Összpontszám: 17 pont

    1. kérdés: Mikor és melyik bejegyzéssel indul a blog? (Pontos dátum.)
    Megoldás: 2016. január 16., szombat. Címe: Bevezetés

    2. kérdés: Művésznevünk, a "Sayuri" mit jelent magyarul?
    Megoldás: Liliom

    3. kérdés: Mi miatt volt Síra első rémálma?
    Megoldás: A gimi kezdése miatt

    4. kérdés: Mikos és hogyan sérül meg az osztályterem?
    Megoldás: 13. fejezetben, amikor Stella lever a táskájával 3 darab virágcserepet.
    (- Ennél a kérdésnél volt egy versenyző, aki korábbi sérülést írt le, ezzel meglepve a szerzőket, így teljes pontszámot kapott, mivel ugyanúgy a 13. Fejezetben lévő sérülést írta le.)

    5. kérdés: Zero az idősebbik iker?
    Megoldás: Nem

    6. kérdés: Ki a 15. Fejezet három aláfestő zenéje közül az első kettőnek az előadója?
    (Segítség: A Kuroshitsuji II című anime opening zenéjét is ők játsszák.)
    Megoldás: The GazettE

    7. kérdés: Mi volt az ismeretlentől kapott falra felragasztott üzenete Sírának, illetve mit vett észre ezután a lány a szobájában?
    Megoldás: "Fel a fejjel!", illetve egy kávés Milka csokit vett észre.

    8. kérdés: Ki a legidősebb a 9.B-ben?
    Megoldás: Stella

    9. kérdés: Hogyan nevezik a Síra által kutatott bandában a "cigitöltő felelőst"a társai?
    Megoldás: "Lájön"-nek [Lion], vagyis oroszlánnak.

    10. kérdés: Mikor és mivel akarja Daniel felvidítani Sírát?
    Megoldás: A 17. fejezetben lévő kémia óra közben Sírát kiküldi a teremből Betrachen René, így a lány a mosdóba megy. Daniel, aki szintén megjelenik itt, egy Sport szeletet ad a lánynak.

    11. kérdés: Mit imád legjobban "vedelni" Krisztán?
    Megoldás: Energiaitalt.

    12. kérdés: Mi Bonti gúnyneve, és ki aggatta rá?
    Megoldás: Béni, és Zeron aggatta rá.

    VálaszTörlés

Sziasztok! Ha bármiféle véleményed, kritikád, hozzászólni valód akadna könyvünkkel kapcsolatban, bátran írj! :) Hozzászólásodat előre is köszönjük szépen!

A Szerzők